Zodra de werkzaamheden in het systeem op uitgevoerd worden ingesteld, kun je de relatie hiervan automatisch op de hoogte brengen. Hiervoor stel je een gewenst template in, zoals Opdracht – Uitgevoerd E‑mail. Het systeem verstuurt vervolgens automatisch een bericht naar de relatie, met optie om de opdrachtbon mee te versturen. Wanneer er geen template is gekozen (instelling Niet verzenden), is deze functie standaard niet actief. Indien gewenst kan dit per relatie worden aangepast via de relatiekaart.
Daarnaast is het mogelijk om extra werk apart te vermelden in de notificatie. Deze optie is standaard uitgeschakeld. Extra werk kan per opdracht worden opgegeven voordat deze op uitgevoerd wordt gezet, zodat dit netjes wordt meegenomen in de melding naar de klant.
Om gebruik te kunnen maken van de notificatie opdracht uitgevoerd moet er een e‑mailadres geregistreerd zijn op de relatiekaart. Ook hier kun je per relatie instellen of deze notificatie wel of niet moet worden verzonden.

